Hoe vaak geef je borstvoeding

Deze vraag wordt vaak aan mij gesteld. Het kan je als ouder ook onzeker maken, als je baby net gedronken heeft en na een uurtje alweer trek lijkt te hebben. Daarom dit blog over hoe vaak je je baby borstvoeding mag geven. Laten we eerst eens kijken, wanneer je je baby een borstvoeding moet geven.

Wanneer is het het beste om borstvoeding te geven?

Het antwoord is eenvoudig: wanneer je baby honger heeft. Er kunnen ook andere redenen zijn dat je baby borstvoeding wil: wanneer hij moe is zal hij soms ook om een slokje vragen en zo zijn er nog andere redenen. Maar meestal zal je baby komen omdat hij echt dorst heeft. Je kunt aan de ‘hongersignalen’ van je kind zien dat hij honger heeft. 

Hongersignalen

Dit zijn signalen die je baby geeft om te laten zien dat hij dorst heeft. Bekende signalen zijn: sabbelen op de vuistjes, onrustig met hoofd bewegen (om je borst te zoeken), niet meer zo tevreden zijn.

Wanneer je kindje een beetje dorst heeft zullen de signalen rustig zijn, later steeds wilder, totdat je baby begint te huilen: er is niet gezien dat hij honger heeft.

Zodra je merkt dat je kindje honger heeft: geef hem een borstvoeding. Misschien vraag je je af hoe vaak je kindje ongeveer honger zal hebben?

Hoe vaak komt een kindje voor een borstvoeding?

Reken om minimaal 8 tot 10 voedingen per 24 uur, verdeeld over dag en nacht.

Wanneer je baby wat ouder wordt zullen de voedingen geleidelijk wat meer overdag plaats vinden, maar reken er op dat je baby nog maanden lang ook ‘s nachts voor een slokje kan komen. Dit is heel normaal en hoort bij een baby.

Er is geen maximaal aantal voedingen op een dag. Geef je kindje een borstvoeding wanneer hij erom vraagt, om de heel eenvoudige reden: hij heeft je nodig en zo zorg je voor een rustig en tevreden kindje.

Tenslotte. De basis voor het goed voeden is dat je je kindje goed aanlegt. Pas wanneer je kindje op de juiste manier melk uit de borst krijgt, kun je letten op hoe vaak te voeden. Wil je lezen hoe je kindje goed drinkt? Lees dan dit blog.

Wil je je goed voorbereiden op het geven van borstvoeding? Dan is er de cursus borstvoeding.

Direct het boek bestellen? Klik dan hier.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Na de voeding zal je kindje tevreden zijn en/of slapen. Wil je weten hoe vaak je je baby borstvoeding geef. Lees dan dit artikel. […]

Reacties zijn gesloten.