In het blog van vorige week stond de eerste tip op met plezier te voeden: Zorg dat je baby goed is aangelegd.  

Vandaag gaan we naar de tweede tip: Laat je baby zo lang drinken als hij wilt

Zo heeft je baby de kans om zijn buikje vol te drinken. Hij zal vanzelf stoppen wanneer hij voldaan is of in slaap is gevallen. Als je baby goed is aangelegd, kunnen je tepels niet beschadigen. 

Een boertje laten

Daarna is fijn voor je baby om hem een boertje te laten doen. Niet alle kinderen die borstvoeding krijgen hebben behoefte aan een boertje. Of jouw kind een boertje moet doen, kun je alleen weten, door hem de kans te geven. Zet je baby rechtop tegen je schouder en wrijf over zijn ruggetje. Als hij geen boertje doet, heb je hem tenminste de kans gegeven.

De andere borst

Daarna geef je je baby de andere borst en laat je hem weer net zo lang drinken als dat hij zelf wil. Ook nu weer geef je hem de kans op een boertje.

Niet alle baby’s drinken aan twee kanten. Maar bied het wel aan. Zie je na een paar weken, dat je baby altijd genoeg heeft aan een borst, dan hoef je de tweede kant niet meer aan te bieden.

Tijd voor elkaar

Tijdens de voedingen kun je zelf een lekker kopje thee of koffie nemen. Zo maak je er een momentje samen met je baby van. Een moment om uit te rusten en te genieten van je baby.

Na de voeding zal je kindje tevreden zijn en vaak ook lekker slapen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *