Veel ouders vragen zich af hoe lang je baby aan de borst mag drinken. In dit blog krijg je antwoord op deze vraag.

Hoe lang laat je je baby bij je drinken?

Je baby mag net zolang bij je drinken als dat hij behoefte heeft. Hij zal vanzelf stoppen wanneer hij voldaan is of in slaap is gevallen. Zo heeft je baby de kans om zijn buikje vol te drinken.

Je hebt snelle drinkers en langzame drinkers. Door regelmatig te voeden leer je je kindje kennen en leer je hoe lang hij wil drinken.

Een boertje laten

Geef je baby wanneer hij gestopt is met drinken de kans om een boertje te doen. Niet alle kinderen die borstvoeding krijgen hebben behoefte aan een boertje. Of jouw kind een boertje moet doen, kun je alleen weten, door hem de kans te geven.

De andere borst

Bied bij het geven van borstvoeding beide borsten aan. Is je baby gestopt met drinken aan de ene kant, bied hem daarna de andere kant aan en laat hem weer net zo lang drinken als dat hij zelf wil.

Niet alle baby’s drinken aan twee kanten. Zie je na een paar weken, dat je baby altijd genoeg heeft aan een borst, dan hoef je de tweede kant niet meer aan te bieden.

Tijd voor elkaar

Tijdens de voedingen kun je zelf een lekker kopje thee of koffie nemen. Zo maak je er een momentje samen met je baby van. Een moment om uit te rusten en te genieten van je baby.

Na de voeding zal je kindje tevreden zijn en/of slapen.

Vind je het leuk om meer te lezen om met plezier borstvoeding te lezen klik dan hier.

Wil je direct het boek bestellen klik dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *