Wanneer je borstvoeding geeft is het belangrijk dat je kindje op een goede manier melk uit je borst krijgt. Dit gaat alleen als je baby op de juiste manier is aangelegd. Als je baby niet goed is aangelegd, kan hij niet goed drinken.  

Dit klinkt misschien heel eenvoudig, maar je moet wel weten hoe je dat kunt doen. Er is namelijk slechts een manier waarop je baby melk krijgt en jij geen zere tepels. Hoe je dat kunt doen kun je hieronder lezen en is mijn eerste tip om met plezier borstvoeding te geven.

Tip 1 bij het geven van borstvoeding: Leg je baby goed aan.

Om melk uit de borst te krijgen is het belangrijk dat je baby een grote hap neemt en niet alleen het topje van je tepel in zijn mond stopt, maar ook het gedeelte rond het puntje. Juist daar zit de verbinding met de klieren die ervoor zorgen dat er melk wordt gemaakt en je baby melk krijgt.

Wanneer je kindje goed drinkt zie je hem de echte slik- en drinkbewegingen maken. Zie je hem sabbelen, dan weet je dat hij niet drinkt, maar sabbelt. Met sabbelen krijgt je kindje geen melk binnen.

Iets anders waaraan je kunt merken dat je baby goed drinkt is dat de voeding geen pijn doet.

Heb je het idee dat hij niet drinkt, maar sabbelt, haal hem dan voorzichtig van de borst, door eerst je pink in zijn mond te stoppen. Hij zal zijn mond openen en de borst loslaten. Daarna kun je hem nog een keer aan de borst leggen. Soms moet je hem een paar keer helpen totdat hij goed drinkt.

Weet je niet zeker of je kindje wel goed drinkt, vraag dan aan je kraamverzorgende om je te begeleiden. Bij veel kraamzorgorganisaties en ziekenhuizen werken ook lactatiekundigen (deskundigen op het gebied van de borstvoeding) zij kunnen je ook helpen. Woon je in de buurt van Enschede, neem dan contact op met mij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *