Elke ouder probeert zo goed mogelijk voor zijn kindje te zorgen. Een van de vragen die wij als ouders daarbij hebben is:  Wat mag mijn kindje eten en wat niet? Voordat ik antwoord wat ik heb gegeven aan mijn kindjes wil ik graag kijken wat kinderen in andere landen eten.

Wereldwijd

Over heel de wereld wordt verschillend gegeten. Ook wordt er anders gedacht over wat je als eerste voedsel aan je kind mag geven. Zo krijgen kinderen in China rijstepap getrokken van (vlees-)bouillon en eten kinderen in Frankrijk direct hetzelfde als de rest van het gezin.

Franse eetcultuur

Ik heb een aantal jaar in Frankrijk gewoond met kleine kinderen en daar heb ik het volgende geleerd: laat de kinderen van jongsaf aan met de gezinsmaaltijden mee eten. Het gaat om samen zijn en meedoen. Wanneer de maaltijden in een goede sfeer verlopen, zal je kindje het geweldig vinden om mee te doen en mee te eten.

Op deze afbeelding zie je kindjes (de warme maaltijd) eten in een kinderdagverblijf.

Als je aan mij vraagt: Wat mag mijn kindje eten?   dan zeg ik:

Alles, vanaf dat je kindje een half jaar is, als het maar lekker en gezond is.

Of je echt alles aan kleine kindjes mag geven?

Probeer in het begin wat extra rekening te houden met de smaken en mogelijkheden van je kleintje. Zo kun je in het begin vaker voor een pasta met saus klaarmaken en kook je liever een stukje gestoomde vis met wortels, dan een gebakken vis.

Wanneer je kindje ongeveer een jaar is zal hij alles kunnen eten met plezier.

In dit blog staat hoe je kindje leert eten.

Eet smakelijk!

Wil je meer tips hoe je je kindje kunt leren eten? In het boek Borstvoeding doe je zo staat in hoofdstuk 5 nog veel meer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *