De basis bij borstvoeding is dat je baby melk uit de borst krijgt. Daarbij is het belangrijk dat jij geen last krijgt van ongemakken zoals zere tepels. Ik hoor zo vaak dat moeders ongemakken hebben wij het geven van borstvoeding, dat je bijna zou denken dat het erbij hoort. Echter, wanneer je baby op een goede manier drinkt, dan krijgt hij melk uit de borst en jij geen zere tepels.

In dit blog kun je lezen hoe je baby goed drinkt.

Hoe je baby goed drinkt

Zorg ervoor dat je baby niet alleen het puntje van de tepel in zijn mond heeft, maar ook het gedeelte rond het puntje van de tepel. Juist in het gedeelte rond het puntje van de tepel zit de verbinding met de klieren die zorgen dat er melk gemaakt wordt. Daarom is het belangrijk dat je baby eerst zijn mond wijd opent en daarna ‘hapt’. Dit heet het aanleggen van je baby.

Je kunt zien dat hij goed drinkt aan de echte drink en slikbewegingen die hij maakt. Zie je dat je kindje niet echt slikt, maar sabbelt of doet de voeding pijn aan je borst, haal je kindje dan voorzichtig van de borst, anders kun je je tepel beschadigen.

Trek nooit zomaar je baby eraf, maar doe eerst rustig een vinger in zijn mondje. Dit stoort hem bij het drinken en daarom zal hij zijn mondje openen en de borst loslaten. Daarna probeer je hem nog een keer te laten drinken. Erg belangrijk is het om niet door te gaan als het zeer doet, borstvoeding hoort geen pijn te doen. Beter is het om dan weer even opnieuw te beginnen, zelfs als je kindje dat niet zo leuk vindt en dat ongetwijfeld duidelijk laat blijken. Onthoud: jullie moeten allebei nog veel leren!

Wil je meer lezen over borstvoeding geven, lees dan het boek: Borstvoeding doe je zo.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *