In dit blog beschrijf ik wat regeldagen zijn en hoe je hier het beste mee kunt omgaan.

Soms heb je zo een dag dat je merkt dat je kindje vaker voor een slokje komt dan normaal. Misschien vraag je je af of je dan te weinig voedsel hebt. Maar wees gerust. Elke vrouw die met succes borstvoeding heeft gegeven weet: er zijn dagen dat je baby vaker voor een voeding komt. Er kunnen daar verschillende oorzaken voor zijn: misschien heeft je kindje pijn, is hij moe of groeit hij. In dat laatste geval heb je waarschijnlijk te maken met een regeldag.

Hoe herken je regeldagen?

Regeldagen zijn dagen waarbij je baby continu bij je wil drinken.

Vaak komen regeldagen voor wanneer je baby rond de 10 dagen, 6 weken en 3 maanden oud is. Maar het kan ook later voorkomen in de periode dat je borstvoeding geeft.

Wat zijn regeldagen?

Het zijn dagen dat baby’s een groeispurt maken. Een grotere baby drinkt meer dan een kleine. Je baby zal daarom tijdelijk vaker om melk vragen, totdat je lichaam de aangepaste hoeveelheid melk maakt. Je regelt de hoeveelheid melk die je lichaam maakt voor je baby. Daarnaast zal de samenstelling van je melk zich aanpassen aan de leeftijd van je kind.

Wat kun je het beste doen?

Wanneer je je baby elke keer een borstvoeding geeft wanneer hij erom vraagt zal er weer een balans komen in de hoeveelheid melk die je lichaam maakt en die je baby nodig heeft.

Zelf nam ik bij elke voeding, zeker tijdens de regeldagen een kopje thee, koffie of water. Boekje erbij en voeden maar. Op de foto zie je mij met mijn vijfde kindje. Haar naam is Valérie.

Als je zin hebt om meer te lezen: lees dan het boek Borstvoeding doe je zo.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *