Vandaag een blog over hoe je de borstvoeding kunt afbouwen.

Geleidelijk

Probeer het afbouwen geleidelijk te doen. Zowel voor je kind als voor jezelf.

Voor je kind omdat hij er aan zal moeten wennen zijn voeding op een andere manier te krijgen. Voor jou is het ook wennen. Niet alleen heeft je lichaam tijd nodig om minder melk te maken, maar ook emotioneel kan het wennen zijn. Tel daar bij op dat ook hormonaal dingen zullen veranderen, wanneer je minder borstvoeding geeft en je zult merken waarom je langzaam moet afbouwen. Er zijn vrouwen die echt die hormonale schommelingen voelen en zich minder lekker voelen.

Niet meer dan één voeding per week

Probeer als het kan, niet meer dan één voeding per week te laten vallen en geef de voedingen die over blijven zo verspreid mogelijk over de dag. Elke voeding die je laat vallen kun je vervangen door een ander voedingsmiddel.

Vervangen van de borstvoeding
Welke dat voedingsmiddel is, is afhankelijk van de leeftijd van je kindje. Is je kindje jonger dan zes maanden, dan heeft hij nog flesvoeding nodig. Is je kindje ouder dan zes maanden dan kun je overgaan op een combinatie van flesvoeding en vast voedsel.

Wat overblijft is een herinnering aan de tijd waarbij je kindje bij je dronk.

Wil je meer lezen, over borstvoeding en hoe je deze kunt afbouwen, lees dan het boek Borstvoeding doe je zo.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *